Wednesday, December 30, 2009

Kejatuhan PAS baru bermula..

1. Sepertimana kata Husam di blognya di sini, PAS pernah jatuh pada zaman Dato' Asri akibat dari penglibatan ahli keluarganya. Kitaran ini nampaknya bermula lagi pada zaman TGNA.

2. Sewaktu Pakatan Rakyat kononnya di ambang kemenangan, PAS semakin bercelaru. Nak disokong TGNA, makin menjadilah Ariffahmi, Nik Abduh dan Nik Amalina. Tak disokong nanti, katanya tidak hormat pula kepada ulama. Dengan sebab itu, ramai orang PAS memilih untuk berdiam diri.

3. Kini keadaan lebih parah lagi, apabila ahli keluarga TGNA nampaknya berterusan cuba membuang Anual Bahri, Mohd Saiba dan kini Husam Musa. Mereka yang menulis berkenaan perkara ini kini telahpun dipanggil celaka oleh Tuan Guru.

4. Itu belum lagi dikira kes Dr Rosli yang kini diperintahkan untuk berpisah sementara dengan isteri keduanya. Bapa si isteri begitu bersungguh-sungguh memisahkan mereka dan walaupun Dr Rosli telah meletakkan jawatan, tingkahlakunya tetap akan dikaitkan dengan PAS.

5. Bagaimana sekarang rakan-rakan di dalam PAS? Bukankah tugas kita untuk membongkarkan salah laku pemimpin kita supaya kita dapat pemimpin yang lebih baik? Adakah patut kita bongkarkan lebih lagi supaya mereka semua dapat dijatuhkan?

6. Dulu, UMNO jatuh kerana Pak Lah. Kini, PAS bakal jatuh kerana siapa?

Faisal Tehrani kata, ia antara kata-kata hikmah meruntun sukma 2009.

MSO kata, PAS umpama rokok Marlboro Light - Berangin tapi tidak menyengat

TGNA dulu pernah kata tak boleh guna ALLAH, sekarang bagaimana ?

Malah ada org kata ini adalah akibat doa yang akhirnya makan tuan (Yang patut didoa ialah mereka yang rasuah, kaki maksiat, penfitnah tak kiralah dari parti apa sekalipun, bukannya UMNO!)

No comments: